5 januari 2011
Op donderdag 20 januari a.s. organiseer ik voor de negende keer Geen GeDonder, de avond waarop jonge bands en artiesten zich aan het publiek kunnen presenteren in het café van de Nieuwe Nor in Heerlen. De volgende twee acts treden deze keer voor het voetlicht:

In Color
Het spiksplinter nieuwe jonge duo In Color is opgericht in december 2010 en bestaat uit Rik Jacobs & Keith Eurlings. Beide heren spelen ook in de band squaretwentyfive. In Color speelt nummer vant Rik & Keith die zij niet geschikt achten voor squaretwentyfive. Deze nummers zijn geschreven vanuit bepaalde beelden, als het ware de beschrijving van schilderijen/foto’s/scènes/etc. Via In Color wilde Rik dit muzikale materiaal toch voor het voetlicht brengen, en daarom heeft hij samen met Keith besloten aan dit ‘side- project’ te beginnen.

The Mondays
The Mondays (Heerlen, 2007) staat synoniem voor een drietal jonge, multi-getalenteerde muzikanten met een uitzonderlijk gevoel voor groove, ritme, melodie en improvisatie. Niet bang om te experimenteren, mengen zij effectapparatuur met traditionele jazzinstrumenten om hun eigen geluidsbedden en composities te creëren. Geen enkel nummer klinkt live tweemaal hetzelfde. De intuïtieve en freaky improvisaties over eigen, originele composities zijn inmiddels hun ‘trademark’, sterk ontwikkeld door veel live-ervaring. Na een jaar hard werken onder kundige tutor en jazzveteraan Geert Roelofs, en een periode van live-optredens, spreiden zij nu hun vleugels met het debuutalbum Paradise Regained.

donderdag 20 januari 2011
‘Geen GeDonder’ + The Mondays + In Color
jazz/singer-songwriter | aanvang 20:30 | Open 20:00
toegang gratis