Eind vorig jaar introduceerde Amazon in de Verenigde Staten naast de al bestaande mp3-store de streamingdienst Amazon Music Limited. Sinds vorige week is deze dienst ook beschikbaar in Nederland, België en diverse andere Europese landen.

Amazon Music Unlimited

Amazon Music Unlimited is vergelijkbaar met Spotify, Apple Music en Google Play Music. Gebruikers kunnen via een maandabonnement van 9,99 euro per maand onbeperkt muziek streamen. Amazon biedt ook een familieabonnement aan voor 14,99 euro per maand. Daarvan kunnen zes personen tegelijk gebruikmaken. De catalogus bevat ongeveer veertig miljoen nummers. Er zijn apps beschikbaar voor iOS, Android, Windows en Mac. Daarnaast werkt de dienst met Amazon’s Echo-speakers, die nu ook beschikbaar zijn voor klanten in Nederland.

Je hoeft geen extra stappen te zetten om je muziek beschikbaar te maken op Amazon Music Unlimited: als je je releases distribueert naar Amazon zullen deze automatisch ook beschikbaar zijn op de nieuwe streamingdienst. Is jouw muziek nog niet online beschikbaar? Maak dan hier een account aan en ga direct aan de slag.