Apple heeft in het verleden meerdere pogingen gedaan om sociale functies toe te voegen aan iTunes, en sinds enkele jaren ook Apple Music. iTunes Ping kreeg amper bekendheid en ook de meest recente poging, Apple Music Connect, is geen succes geworden. Deze optie zal in 2019 dan ook verdwijnen.

Met Apple Music Connect was het mogelijk om als artiest extra content, zoals foto’s en filmpjes, toe te voegen aan een artiestenprofiel. Amper één jaar na de lancering van de dienst kreeg het platform al een minder prominente plek binnen Apple Music. Waar het eerst een eigen pagina had, kwam nu alles onder de artiestenpagina en onderaan ‘Voor jou’ te staan

Apple heeft de functie om nieuwe posts op Apple Music te plaatsen inmidels verwijderd. Bovendien verwijdert Apple eerder geplaatste posts van de muzikanten die wél gebruik maakten van Apple Music Connect. Deze content zal niet meer zichtbaar zijn onder de ‘Voor jou’-tab in Apple Music. Tot 24 mei 2019 is de content nog wel via de zoekfunctie te vinden. Hierna zal alle content van Apple Music Connect definitief worden verwijderd.

Of Apple andere opties gaat toevoegen waarmee artiesten extra content kunnen toevoegen, is op dit moment niet bekend. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Staat jouw muziek nog niet op Apple Music of de andere grote streamingdiensten? Maak dan hier een account aan en ga direct aan de slag.