Eén van de vragen die artiesten ons vaak stellen, is “Hoe wijzig ik mijn profielfoto op Spotify?”. Tot voor kort maakte de streamingdienst het niet echt makkelijk om je eigen foto te uploaden: standaard werd willekeurig het artwork van één van je releases gebruikt en om dit zelf te wijzigen, moest je een ‘verified account’ aanvragen. Voor zo’n account waren minimaal 250 volgers nodig, en dat is voor veel beginnende artiesten in eerste instantie een erg hoge drempel.

Spotify Fan Insights2

Gelukkig maakt Spotify het vanaf nu een stuk makkelijk om je eigen profielfoto op Spotify te plaatsen: het wijzigen van die afbeelding, en het gebruiken van een aantal andere handige opties, is nu mogelijk via Spotify Fan Insights.

Fan Insights is een ‘dashboard’ waarin je als artiest nuttige informatie krijgt over het aantal streams dat je genereert, waar je publiek vandaan komt, naar welke andere artiesten je fans luisteren, in welke playlists jouw muziek voorkomt, enzovoorts.

Door je aan te melden voor Spotify Fan Insights sla je duw twee vliegen in één klap: uitgebreide statistieken over je releases én de optie om je profielfoto te wijzigen.

Toegang tot Spotify Fan Insights krijg je via deze link. Aangezien de toegang wordt gekoppeld aan een persoonlijk Spotify-account kunnen wij deze aanmelding niet voor je regelen. Als je vragen hebt, kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Maak je gebruik van Spotify Fan Insights? Dan horen we graag je ervaringen!

Update: in april 2017 is de naam van ‘Spotify Fan Insights’ gewijzigd in ‘Spotify for Artists‘.