Na maanden van geruchten heeft Amazon vandaag in de VS de langverwachte streamingdiest Amazon Music Unlimited geïntroduceerd. Tot nu toe bood Amazon mp3-downloads aan via Amazon Music en in beperkte mate via de abonnementsdienst Amazon Prime, maar vanaf nu is streamen via de Amerikaanse webwinkel dus ook mogelijk.

Amazon Music Unlimited

Een abonnement op Amazon Music Unlimited kost 9,99 dollar per maand. Leden van de dienst Amazon Prime betalen 7,99 dollar per maand. De nieuwe dienst is ook beschikbaar op de door Amazon ontwikkelde “slimme speaker” Echo en kost dan maar 3,99 dollar per maand.

Amazon Music Unlimited is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Voor het eind van het jaar wordt de dienst ook uitgerold in Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk. Voor de nieuwe dienst, die zo’n 30 miljoen nummers bevat, heeft Amazon ook nieuwe apps geïntroduceerd voor de dekstop en mobiele apparaten.

Releases die via ons naar Amazon Music worden gedistribueerd, zijn automatisch ook beschikbaar op Amazon Music Unlimited. Je hoeft hier dus geen actie voor te ondernemen. Is jouw muziek nog niet online beschikbaar? Maak dan hier een account aan en ga direct aan de slag.