Google rolt deze week een grote update uit van muziekdienst Play Music. De dienst wordt voorzien van slimme muzieksuggesties, die rekening houden met onder meer de locatie van de gebruiker, het tijdstip en zelfs het weer.

Google Play Music

Google zet zijn zelflerende ‘machine learning’-algoritmes inz om suggesties voor individuele gebruikers te verbeteren. Gebruikers van Google Play Music moeten wel eerst toestemming geven voordat de nieuwe functie wordt ingeschakeld. De app kan vervolgens zien waar gebruikers zich bevinden, zodat in een sportschool bijvoorbeeld actievere muziek wordt gedraaid dan in een bibliotheek.

In de nieuwe versie wordt daarnaast de afspeelgeschiedenis een stuk belangrijker. Hoe meer muziek een gebruiker beluistert in Google Play Music, hoe beter de muziektips van de app worden voor zijn of haar specifieke smaak. Vaak beluisterde muziek wordt straks automatisch offline beschikbaar gemaakt.

Is jouw muziek al beschikbaar via Google Play Music? Maak hier een account aan om meteen te beginnen met de online distributie van je muziek, of mail naar info@wmdigitalservices.nl voor meer informatie.