Het is geen streamingdienst en het is geen downloadstore, maar toch was het de afgelopen tijd een van de meestgevraagde opties: Facebook Rights Manager is vanaf nu beschikbaar via WM Digital Serivces.

Je hebt ze ongetwijfeld al eens gezien: de muziekstickers in ‘stories’ op Instagram en Facebook. Wanneer je kiest voor het toevoegen van muziek aan je story, kun je een keuze maken uit een grote database met artiesten en tracks. Je hebt vervolgens allerlei ‘edit’-opties om het muziekfragmentje aan te passen en naar eigen wens tekst, foto’s of video toe te voegen. Wanneer je Facebook Rights Manager gebruikt, kan ook jouw release dus op deze manier gebruikt worden in Instagram Music en Facebook Music.

Volgens Instagram wordt de storyfunctie van de app dagelijks door meer dan 500 miljoen mensen gebruikt. Een perfecte manier dus om je nieuwe single of EP te promoten en om je tracks vindbaar te maken voor je fans.

Wil je je oude releases ook beschikbaar maken op dit platform? Log in op je account, kies op tabblad 6 in je release voor de optie ‘distribute’ bij de juiste store en volg de verdere stappen. Uiteraard kunnen wij deze nieuwe dienst ook voor je activeren. Stuur in dat geval een mailtje naar info@wmdigitalservices.nl. Het toevoegen van nieuwe stores of apps aan je bestaande releases is natuurlijk gratis.