Liedjes van de populaire carnavalsrevue “Medammecour on Tour” zijn voortaan ook te beluisteren op Spotify en de andere bekende platforms. De liedjes zijn vanaf vandaag, de 11de van de 11de, online te vinden. Voor Limburgers en voor Limburgers-met-heimwee waar ook ter wereld.

Medammecour on Tour - L1VE

De regionale omroep L1 is blij dat Joost Meijs en Marc Hermans, geestelijk vaders van de jaarlijkse “Medammecour on Tour“, met het idee zijn gekomen om distributie via Spotify te regelen. Ook de betrokken artiesten waren bereid mee te werken. L1 heeft een rijk archief met opnames van het jaarlijkse evenement.

Joost Meijs, een van de initiatiefnemers van “Medammecour on Tour”: “Tegenwoordig is alles perfect studiowerk. Wij willen graag de unieke live sfeer van onze voorstellingen laten horen. De liedjes van de shows uit 2019 en 2018 zijn als eerste te horen op Spotify. Komende tijd wordt ons L1VE Medammecour-archief verder uitgebreid.”

L1-hoofdedacteur Leo Hauben: “Als regionale omroep willen we onze rol als cultuurdrager overal uitdragen. Het toegankelijk maken van ons archief, in dit geval via een streaming-dienst, is een van de manieren waarop we dat doen. Ook de oude ROZ live-opnames van carnavalszittingen, wereldberoemd in eigen provincie, worden binnenkort via Spotify bereikbaar gemaakt. Als oudste regionale omroep, sinds 1945, mag je ons archief gerust cultureel erfgoed noemen.”

De online distributie van de Medammecour-opnames wordt verzorgd door WM Digital Services.
Luister zelf via je favoriete platform: https://album.link/i/1486760986