Ook in het nieuwe jaar ondersteunen we je graag bij het zo breed mogelijk beschikbaar maken van jouw muziek. In dat kader hebben we een nieuwe streamingdienst toegevoegd aan ons distrbutiepakket: TrackDrip.

TrackDrip is een platform dat opereert vanuit Suriname en zich richt op luisteraars in het Caribisch gebied en Latijns Amerika. In deze gebieden zijn diensten als Spotify en Apple Music nog niet overal beschikbaar. Het uiteindelijke doel van TrackDrip is het ontwikkelen en professionaliseren van de Caribische muziekindustrie en het creëren en exploiteren van Caribische muziek op lokaal en internationaal niveau.

In de toekomst wil de streamingsdienst ook studiofaciliteiten en evenementenhallen beschikbaar stellen om het creëren van content toegankelijker te maken voor artiesten. Ook zorgt de app voor een collectief verdienmodel voor de gemaakte content, door die op lokaal en internationaal niveau te exploiteren. Voor afgelegen gebieden waar internet of wifi ontbreken is er een premiumvariant die ook zonder internet muziek en video’s afspeelt.

Distributie naar TrackDrip is per direct beschikbaar via ons platform. Een actueel overzicht van alle streamingdiensten en downloadstores die beschikbaar zijn via WM Digital Services vind je hier.

Update augustus 2021: TrackDrip is inmiddels alweer gestopt met zijn diensten, dus dit platform is niet meer beschikbaar.