Hoe werkt Spotify Windowing?

Spotify Windowing is de optie om je release eerst exclusief beschikbaar te maken voor luisteraars met Spotify Premium en dan pas voor Spotify-gebruikers zonder abonnement en gebruikers van andere platforms. Wanneer je kiest voor Spotify Windowing kunnen Spotify Premium-gebruikers je album 14 dagen voor de releasedatum streamen. Vanaf de opgegeven releasedatum is het album beschikbaar voor alle Spotify-gebruikers, dus zowel met als zonder abonnement.

Je kunt Spotify Windowing aanzetten op hetzelfde tabblad waar je de releasedatum opgeeft (tabblad 2 in je release).

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
– Spotify Windowing kan alleen gebruikt worden voor albums met 7 of meer tracks en een totale lengte van minimaal 30 minuten.
Voor singles en EP’s werkt de optie dus niet
– De ‘digital releasedate’ moet minimaal 3 weken in de toekomst liggen. Wanneer je kiest voor Spotify Windowing verschijnt je album 14 dagen voor deze datum op Spotify Premiom. Vanaf de opgegeven releasedatum verschijnt je album op de overige platforms, inclusief de gratis versie van Spotify

Voorbeeld:
De releasedatum van je album is 15 mei en je hebt gekozen voor Spotify Windowing.
Je album verschijnt dan op 1 mei exclusief op Spotify Premium.
Op 15 mei verschijnt je album op de overige platforms (indien je hiervoor hebt gekozen) én is het ook beschikbaar voor Spotify-gebruikers zonder abonnement.


Category: 6. Stores: Spotify
Tags: , ,

← Help
WM Digital Services

Online muziekdistributie met een persoonlijke touch: jouw muziek op iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer, Tidal en andere grote platforms.

Mail: info@wmdigitalservices.nl
Tel: 06-52384531 [Alleen tijdens kantooruren]

KvK-nummer 14122344
Btw-nummer NL001103189B98

Social Media