Het gerucht dat de lancering aanstaande was, deed al langer de ronde, maar sinds deze week is het officieel: streamingdienst Spotify is beschikbaar in India.

Volgens Spotify-CEO Daniel Ek is Spotify in India op maat gemaakt om de beste gebruikerservaring te bieden. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld de weergave van aanbevelingen in meerdere lokale talen, zoals Hindi, Punjabi en Tamil. Bovendien zullen gratis gebruikers van Spotify voor het eerst ook nummers ‘on demand’ kunnen spelen, in plaats van enkel in shuffle. Er worden ook speciale playlists gelanceerd, gericht op de Indiase markt.

Ook de abonnementsprijzen zijn afgestemd op de lokale markt. Ze zijn daardoor een stuk lager dan in Westerse landen. Bovendien is mogelijk een dagpas of weekpas te kopen, een optie die nergens anders beschikbaar is.

Staat jouw muziek al op Spotify en heb je geen regio-beperkingen ingesteld? Dan heb je er in één klap heel veel potentiële nieuwe luisteraars bij! Staat je muziek nog niet op Spotify? Maak dan snel een account aan en ga aan de slag met je eerste upload.