Er hebben een paar wijzigingen plaatsgevonden in ons distributiepakket: gaming-platform Twitch stopt na drie jaar met zijn muziekbibliotheek en dus is deze dienst per direcht niet meer beschikbaar. Verder heeft TikTok er een zusje bij: TikTok Music.

Twitch: Twitch is een Amerikaanse livestreamingservice voor video’s, die zich vooral richt op livestreaming van videogames, naast het aanbieden van muziekuitzendingen, creatieve inhoud en “in real life” streams. Twitch wordt beheerd door Twitch Interactive, een dochteronderneming van Amazon.com. Sinds 2020 was het mogelijk om je muziek beschikbaar te maken op Twitch, zodat deze in streams gebruikt kon worden. Daar komt nu dus een einde aan.

TikTok Music / Resso: TikTok zal bij iedereen bekend zijn, en het is ook al geruime tijd mogelijk om hier je muziek beschikbaar te maken via ons platform. Minder bekend is dat de makers van TikTok ook al enkele jaren actief zijn met een “gewone” muziekstreamingdienst onder de naam Resso. De komende maanden zal de merknaam Resso uitgefaseerd worden en vervangen worden door TikTok Music. Voorlopig is deze dienst alleen beschikbaar in Brazilië en Indonesië, maar de verwachting is dat uitbreiding naar andere landen snel zal volgen. Is je muziek eerder al afgeleverd bij Resso? Dan hoef je verder niets te doen om deze op TikTok Music te plaatsen.

Een actueel overzicht van ons distributiepakket vind je hier.
Heb je nog vragen? Mail gerust naar info@wmdigitalservices.nl.