Wat is “artifical streaming”?

“Artificial streaming” is het kunstmatig beïnvloeden van het aantal streams dat je genereert op Spotify of andere streamingdiensten, hetzij handmatig, door het inzetten van ‘bots’ of door je releases tegen betaling op playlists te laten zetten. Al deze handelingen gaan in tegen de voorwaarden van Spotify en de andere platforms, en het is ook in strijd met onze eigen anti-fraud policy.

Lees hier wat Spotify zegt over “artifical streaming” en welke maatregelen zij nemen indien deze vorm van fraude gecontateerd wordt:
https://artists.spotify.com/help/article/third-party-services-that-guarantee-streams

Mocht je gebruikmaken van diensten die releases tegen betaling op playlists zetten, gegarandeerde volgers beloven of op andere manier helpen om het aantal streams op niet-organische manier te verhogen, dan adviseren we je met klem om dat niet te doen. Ook als Spotify zelf geen actie onderneemt, houden we ons het recht voor om passende maatregelen te nemen als blijkbaar dat je releases structureel voorkomen in de ‘artificial streaming reports’ die we maandelijks ontvangen van Spotify.


Category: 4. Betalingen, royalty's en rechten

← Help
WM Digital Services

Online muziekdistributie met een persoonlijke touch: jouw muziek op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Tidal, Instagram en andere grote platforms.

Mail: info@wmdigitalservices.nl
Tel: 06-52384531 [Alleen tijdens kantooruren]

KvK-nummer 14122344
Btw-nummer NL001103189B98

Alle op onze website genoemde bedragen zijn incl. 21% btw.

Social Media