Dat Spotify for Artists de ideale tool is voor het beheren van je Spotify-profiel, wist je waarschijnlijk al. Via deze optie kun je foto’s, links en een biografie toevoegen aan je profiel, je krijgt inzicht in extra statistieken en je kunt zelf playlists aanmaken onder je artiestennaam. Onlangs heeft Spotify aan dit rijtje een interessante nieuwe optie toegevoegd: ‘playlist consideration‘.

Playlists zijn inmiddels een belangrijke promotie-tool. Wanneer Spotify je nieuwste single toevoegt aan een van hun officiële playlists – die vaak honderduizenden volgers heeft – zorgt dat voor meer bekendheid en dus meer plays. Met de nieuwe optie voor ‘playlist consideration’ kun je vanaf nu één van je nieuwe tracks onder de aandacht brengen van een van de meer dan honderd wereldwijde redacteuren die offiële afspeellijsten samenstellen voor Spotify.

Hoe werkt het?
– Je hebt je Spotify-profiel al geclaimd via Spotify for Artists.
– Zodra wij je release hebben afgeleverd bij Spotify zie je deze binnen twee tot drie werkdagen terug in je Spotify for Artists-dashboard onder je ‘upcoming’ releases.
Let op: je kunt alleen tracks aanmelden die nog niet op Spotify verschenen zijn. Zodra de release ‘live’ is, kun je deze niet meer aanmelden voor eventuele plaatsing op Spotify-playlists. Zorg er dus voor dat er voldoende tijd zit tussen het moment van uploaden en de gewenste releasedatum.
– Je kiest het nummer dat je onder de aandacht wilt brengen van de Spotify-redactie en vult alle gegevens in. Spotify vraagt o.a. om de taal van je nummer, de belangrijkste instrumenten en de ‘mood’ van het nummer. Verder heb je de mogelijkheid om extra informatie toe te voegen over de inhoud van je track en over je promotieplannen.
– Vervolgens wacht je rustig af tot je release online verschijnt en je deze hopelijk ook ziet verschijnen op één of meer Spotify-playlists. Uiteraard geeft Spotify geen garantie dat je track daadwerkelijk geplaatst wordt. Wij kunnen hier verder ook geen invloed op uitoefenen.

Staat jouw muziek nog niet op Spotify of een van de andere platforms? Maak snel een account aan op onze site en ga aan de slag. Heb je vragen? Neem dan contact op via info@wmdigitalservices.nl.