4. Betalingen, royalty's en rechten

Wat is “artifical streaming”?

“Artificial streaming” is het kunstmatig beïnvloeden van het aantal streams dat je genereert op Spotify of andere streamingdiensten, hetzij handmatig, door het inzetten van ‘bots’ of door je releases tegen betaling op playlists te laten zetten. Al deze handelingen gaan in tegen de voorwaarden van Spotify en de andere platforms, en het is ook in strijd met onze eigen anti-fraud policy.

Lees hier wat Spotify zegt over “artifical streaming” en welke maatregelen zij nemen indien deze vorm van fraude gecontateerd wordt:
https://artists.spotify.com/help/article/third-party-services-that-guarantee-streams

Mocht je gebruikmaken van diensten die releases tegen betaling op playlists zetten, gegarandeerde volgers beloven of op andere manier helpen om het aantal streams op niet-organische manier te verhogen, dan adviseren we je met klem om dat niet te doen. Ook als Spotify zelf geen actie onderneemt, houden we ons het recht voor om passende maatregelen te nemen als blijkbaar dat je releases structureel voorkomen in de ‘artificial streaming reports’ die we maandelijks ontvangen van Spotify.

Read More

Kan ik mijn royalty’s gebruiken voor het betalen van nieuwe releases?

Ja, je kunt je opgebouwde royalty-tegoed gebruiken op het moment dat je een nieuwe release afrekent. Je krijgt dan de keuze of je dat tegoed wilt aftrekken van de totale prijs of niet. Als je royalty-tegoed niet voldoende is voor het betalen van het totale bedrag, dan reken je de rest gewoon af via PayPal of creditcard.

Hebben we afgesproken dat je achteraf een factuur ontvangt en per bank betaalt? Ook in dat geval kunnen we je openstaande royalty-tegoed aftrekken van de kosten voor distributie van je nieuwe release(s). Meld dan vooraf per mail dat je gebruik wilt maken van deze optie.

Read More

Hoe vraag ik een royalty-betaling aan?

Wanneer je ingelogd bent, zie je via ‘Royalties’ -> ‘Balance’ welk bedrag er geïnd kan worden. Je vraagt een betaling aan via de knop ‘Request outpayment’. Als de knop niet zichtbaar is, is er nog niet voldoende saldo om een betaling aan te vragen.

Je bepaalt zelf of je het volledige openstaande bedrag wilt laten uitbetalen, of een gedeelte daarvan.

Opgebouwd royalty-tegoed kan ook gebruikt worden voor het afrekenen van nieuwe releases.

Read More

Ik heb geen PayPal of creditcard, kan ik toch gebruik maken van jullie diensten?

Na het uploaden van je release kun je direct afrekenen met PayPal of credit card (Visa, MasterCard, American Express). Als je niet beschikt over een van deze betaalmogelijkheden, dan is dat geen probleem: neem dan contact met ons op zodra je release klaar is om verzonden te worden. Je ontvangt dan per mail een factuur, die je per bank kunt betalen. De afhandeling van je release zal hierdoor geen vertraging oplopen.

Read More

Ik zie nog geen royalty-gegevens in mijn account. Hoe kan dat?

De informatie over verkochte downloads en streams wordt niet in ‘real-time’ weergegeven: het duurt enige tijd voordat stores hun rapportages indienen. Doorgaans gebeurt dit ongeveer zes tot acht weken na afloop van een maand.

Voorbeeld: je release is in januari online verschenen en sindsdien ook daadwerkelijk gedownload of gestreamd. Je ziet dan in de loop van maart de eerste royalty-informatie in je account. In eerste instantie zie je een schatting van het te ontvangen bedrag. Na enige tijd wordt dit vervangen door de definitieve afrekening.

Houd er rekening mee dat niet alle platforms op hetzelfde moment en met dezelfde snelheid rapporteren.

Op de pagina met royalty-updates kun je zien of we rapportages en betalingen over een bepaalde periode al hebben ontvangen van de stores.

TIP: Meld je aan voor Spotify for Artists om snel uitgebreide informatie te krijgen over hoe jouw releases presteren op Spotify.

Read More
WM Digital Services

Online muziekdistributie met een persoonlijke touch: jouw muziek op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Tidal, Instagram en andere grote platforms.

Mail: info@wmdigitalservices.nl
Tel: 06-52384531 [Alleen tijdens kantooruren]

KvK-nummer 14122344
Btw-nummer NL001103189B98

Alle op onze website genoemde bedragen zijn incl. 21% btw.

Social Media