2. Releases: Algemeen

Accepteren jullie alle releases?

In principe accepteren we alle releases, in alle genres, maar er zijn een paar uitzonderingen.

De volgende soorten content kunnen niet gedistribueerd worden via ons platform:
– Audioboeken
– Podcasts
– Non-stop dj-mixen
– Karaoke-albums
– Reclamespots en jingles
– Medley’s van meerdere nummers (tenzij voorafgaande toestemming is verkregen van alle betrokken uitgevers)
– Releases die als aanstootgevend, opruiend of discriminerend ervaren kunnen worden

Verder houden we ons het recht voor om releases te weigeren wanneer we vermoeden dat je niet over alle benodigde rechten beschikt, dat je betrokken bent bij streamingfraude of wanneer onderdelen van je release (met name de audio of het artwork) van te lage kwaliteit zijn.

Daarnaast kunnen streamingdiensten en downloadstores zich het recht voorbehouden om releases niet, of niet in alle regio’s, te accepteren op basis van b.v. genre, taal of land van herkomst.

Read More

Waarom zou ik kiezen voor WM Digital Services?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte online distributeur kom je tientallen mogelijke opties tegen. Natuurlijk moet je kiezen voor een distributeur die aan jouw wensen voldoet, maar we zetten graag een aantal punten op een rijtje die de dienstverlening van WM Digital Services aantrekkelijk maken:

Support en service
– Nederlandstalige support, zowel via telefoon als via mail, Whatsapp en Facebook Messenger. We reageren vrijwel altijd dezelfde werkdag op je bericht.
– We bieden persoonlijke service. We volgen onze klanten op de voet, waardoor we in de meeste gevallen maatwerk kunnen leveren.
– Net als veel artiesten hebben wij de spreuk ‘support your locals’ hoog in het vaandel staan. Samenwerken met een Nederlands distributieplatform, in plaats van (bijvoorbeeld) een Amerikaans bedrijf, past daar wat ons betreft prima bij.

Kosten en betalingen
– Je kunt afrekenen via PayPal of creditcard, maar betalen per bank of met je opgebouwde royalty-tegoed is ook mogelijk.
– Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt eenmalig bij het verzenden van je release en je ontvangt 90% van je royalty’s. ISRC’s en UPC zijn gratis, updaten of verwijderen van een release is gratis, achteraf toevoegen van nieuwe platforms is gratis.
– We maken graag een prijsafspraak met je wanneer je een planning hebt voor meerdere releases, bijvoorbeeld een album met bijbehorende singles.
– Kiezen voor een distributeur zonder jaarlijkse abonnementskosten is voor de meeste kleinere artiesten voordeliger dan jaarlijks betalen, ook wanneer je een klein percentage van je royalty’s inlevert. Distributie op abonnementsbasis betekent in de meeste gevallen ook dat je release offline gehaald wordt zodra je niet meer betaalt. Dat laatste probleem heb je via ons platform niet.
– Sinds onze oprichting in 2009 hebben we onze prijzen nog nooit verhoogd.

Uploads en controles
– Alle aspecten van je release worden grondig gecontroleerd, zodat eventuele vergissingen in de titelgegevens, of problemen met audiobestanden en artwork tijdig hersteld kunnen worden. Niet alle aggregators voeren deze controles uit. We houden ons hierbij aan de eisen die de platforms stellen, zodat je release er altijd perfect uitziet en je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Royalty’s
– Wanneer je een royalty-betaling aanvraagt, wordt deze binnen één werkdag afgehandeld.
– Je royalty’s worden uitbetaald in euro’s, dus je hebt achteraf geen last van schommelingen in wisselkoersen.
– Om je volledige inkomsten te ontvangen van een Amerikaanse distributeur, zul je een formulier van de Amerikaanse belastingdienst moeten invullen. Dat is niet nodig wanneer je kiest voor een Nederlandse partij.

Read More

Hoe snel staat mijn release online?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het moment van uploaden en de snelheid waarmee stores nieuwe content importeren. Verder geef je zelf een gewenste releasedatum aan.

In het gunstigste geval staat je release binnen enkele werkdagen online, maar ons advies is om de releasedatum minimaal acht dagen vooruit te plannen. Wanneer er correcties aangebracht moeten worden aan je release, zal dit altijd leiden tot een langere verwerkingstijd, lees daarom ook de voorwaarden voor audio en artwork.

Wanneer je gebruik wilt maken van Spotify Playlist Consideration is het advies om je release minimaal tien tot twaalf dagen voor de gewenste releasedatum te verzenden. Meer info over deze optie vind je hier.

Een indicatie van de verwerkingstijd van elk platform kun je terugvinden via het overzicht van de beschikbare stores.

In november en december neemt het aantal releases altijd fors toe, dus het is raadzaam om releases die voor de feestdagen online moeten verschijnen ruim op tijd te uploaden. Een aantal stores verwerkt geen nieuwe releases tussen kerst en nieuwjaar.

Zie ook: Tips voor de planning van je release.

Read More

Wat betekent ‘QC status?

QC staat voor ‘Quality Control’. Dit is een laatste (technische) controle van je release voordat deze geïmporteerd wordt door de stores.

De status ‘Pending’ betekent dat je release in de wachtrij staat voor onze kwaliteitscontrole. Zodra we je release goedgekeurd hebben, verschijnt hier de melding ‘Approved’ en de datum waarop dat gebeurd is.

Read More

Kunnen jullie mijn releases uploaden?

In principe upload je releases zelf via je account. In specifieke gevallen zijn we bereid om hier een uitzondering op te maken. Uiteraard hebben we in dat geval audio, artwork en titelgegevens nodig. Afhankelijk van de situatie kunnen er ook extra kosten in rekening gebracht worden. Neem vooraf contact met ons op via info@wmdigitalservices.nl voor meer informatie.

Read More
WM Digital Services

Online muziekdistributie met een persoonlijke touch: jouw muziek op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Tidal, Instagram en andere grote platforms.

Mail: info@wmdigitalservices.nl
Tel: 06-52384531 [Alleen tijdens kantooruren]

KvK-nummer 14122344
Btw-nummer NL001103189B98

Alle op onze website genoemde bedragen zijn incl. 21% btw.

Social Media