Hoe vraag ik een ‘Official Artist Channel’ aan bij YouTube?

Wij kunnen een Official Artist Channel voor je aanvragen bij YouTube. Daarvoor hebben we de link naar je bestaande YouTube-kanaal nodig. De kosten voor het aanvragen van een Official Artist Channel bedragen 5 euro. Houd er rekening mee dat het twee tot drie maanden kan duren voordat YouTube het verzoek verwerkt heeft.

Je moet aan deze vereisten voldoen om in aanmerking te komen voor een officieel artiestenkanaal:

– Je bezit en beheert het YouTube-kanaal van een afzonderlijke artiest of band dat gericht is op de muziek van de artiest of band. Zorg ervoor dat de naam van je bestaande kanaal overeenkomt met de artiestennaam.
– Je hebt op YouTube minimaal 1 officiële muziekrelease die is geleverd en gedistribueerd door een muziekdistributeur of label.
– Je kanaal voldoet aan alle beleidsregels van YouTube, waaronder de Communityrichtlijnen, de Servicevoorwaarden en het auteursrechtbeleid van YouTube.
– Je hebt in de profielgegevens van je bestaande YouTube-kanaal links naar je social media en/of officiële website ingevuld.


Category: 8. Stores: YouTube en YouTube Music
Tags: , ,

← Help
WM Digital Services

Online muziekdistributie met een persoonlijke touch: jouw muziek op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Tidal, Instagram en andere grote platforms.

Mail: info@wmdigitalservices.nl
Tel: 06-52384531 [Alleen tijdens kantooruren]

KvK-nummer 14122344
Btw-nummer NL001103189B98

Alle op onze website genoemde bedragen zijn incl. 21% btw.

Social Media