1 juni 2011
Vanaf vandaag zijn weer twee door WM Digital Services gedistribueerde albums te vinden in iTunes en diverse andere downloadstores. In samenwerking met musicus en graficus Ralph Winkler uit Heerlen presenteren we twee projecten die sterk geinspireerd zijn op muziek van The Beatles:

Paul Logister

Allereerst “The Way To Abbey Road” van Paul Logister. Het gros van de nummers is daadwerkelijk in Abbey Road opgenomen, in studio 2 om precies te zijn, de plek waar ook The Beatles hun liedjes voor het nageslacht vastlegden.

The Way To Abbey Road” kreeg in het muziekblad Music Maker maar liefst 5 sterren: ‘….eindelijk geen navelstaarderig Britpopbandje, maar iemand die het leuk vindt om een goed liedje te schrijven’, aldus de recensent. Ook Fret Magazine liet zich in lovende woorden uit over de cd van Logister.

The Rolling Beatles

Het tweede project dat nu als download verkrijgbaar is, is “The Abbey Road Project” van The Rolling Beatles. Deze band bestaat naast Paul Logister (bas en zang) en Ralph Winkler (gitaar en zang) uit drummer Hans Keuls en gitarist Pieter Vermeulen. Bij elkaar vier muzikanten die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld al ruimschoots verdiend hebben (Rick Nolov, Hans Dulfer, Stereotypes, Volumia! e.a.). Zoals de bandnaam al doet vermoeden, staat op dit album de muziek van The Beatles en de Rolling Stones centraal, maar de bandleden dragen ook eigen nummers bij.

Beide albums zijn op korte termijn ook te vinden in Spotify.