15 september 2011
De Maastrichtse band Cherry Darling bracht eerder dit jaar in eigen beheer haar gelijknamige debuutalbum uit. Daarover zei de band destijds in een interview voor 3VOOR12 Limburg het volgende:

Cherry Darling

“We hebben van oktober tot december in verschillende sessies bij Are U Recordings met René Ubachs achter de knoppen in de studio gezeten. We wilden graag een echte rock-plaat maken met een ‘larger than life’ sound, en waar wij met Hanging Tree en ik met mijn vorige band Reckless Pilots nog kozen voor een do-it-yourself aanpak, besloten we nu toch eens echt de studio in te gaan. We schreven in de 40 nummers voor het album, maakten zelf een voorselectie en hebben in samenwerking met René de uiteindelijke tracklist van 12 nummers samengesteld. We wilden zelf graag een gevarieerde plaat maken, niet een zoveelste stoner-rock plaat maar een rock-plaat waar je verschillende invloeden in kan horen.”

Sinds kort is het debuut van Cherry Darling ook online te koop, o.a. via iTunes en Spotify. De digitale distributie wordt verzorgd door WM Digital Services.