17 december 2013
In mei dit jaar vond in Den Haag een bijzonder concert plaats om te vieren dat 140 jaar geleden het schip “Lalla Rookh” de eerste migranten uit India naar Suriname bracht, als contractarbeiders op de suikerplantages. De komst van deze Indiase migranten wordt jaarlijks gevierd en herdacht, in zowel Suriname als Nederland.

Metropole Orkest - Lalla Rookh In Concert (Een Ode Aan Baithak Gana)

Het Lalla Rookhfestival gaf de migratieviering dit jaar een uniek karakter met een muzikale reis door de tijd, een spannnende mix van Surinaamse Hindostaanse artiesten die een ode brengen aan de traditionele muziek. Dit allemaal op nieuwe arrangementen gespeeld door het Metropole Orkest.

Het live-album “Lalla Rookh In Concert (Een Ode Aan Baithak Gana)” van het Metropole Orkest onder leiding van Arjan Tien is nu te vinden op iTunes, Spotify, Deezer en diverse andere stores. De online distributie wordt verzorgd door WM Digital Services.