Het heeft lang geduurd, maar na Spotify en Apple Music heeft ook de Franse streamingdienst Deezer nu een optie voor het beheren van je artiestenprofiel en het inzien van extra statistieken: Deezer Backstage.

Deezer Backstage

Net als bij Spotify for Artists kun je via Deezer Backstage je profiel aanvullen met foto’s, een biografie en links naar je social media-accounts. Daarnaast belooft ook Deezer dat je meer inzicht krijgt in het luistergedrag van je fans.

Aanmelden voor Deezer Backstage doe je via https://backstage.deezer.com/user/login.

Je hebt de keuze om je aan te melden als artiest, label of manager. Voor je aanmelding heb je o.a. een UPC nodig van een van je releases en verder dien je de naam en het email-adres van je distributeur door te geven. In ons geval is dat dus WM Digital Services, met als adres info@wmdigitalservices.nl. De UPC’s van je releases kun je terugvinden in je account. Verder kun je links invullen voor je profielen op Facebook, Instagram en Twitter, maar deze zijn niet verplicht.

Is jouw muziek nog niet te vinden op Deezer en de andere bekende streamingdiensten? Wij helpen je graag verder! Maak een account aan op onze site en upload je releases, of mail naar info@wmdigitalservices.nl voor meer informatie.